Startelva: Ghafur – Felix, Chanon, Kevin, Ahlgren – Frank Nörgaard (ny spelare vilket jag inte skrev i mitt förra referat), Markus A, Tristan, Mathias – Anton, Harry Gudmundsson (ny spelare vilket jag bara nämnde i förbigående inne i texten i mitt förra referat).
Avbytare var:
Shershah som kom in efter 20 min när Markus A sorgligt nog än en gång slog upp sin skada.
Yousef som spelade sista 20 minuterna som högerback.
Martin som inte spelade alls.

I andra halvlek ersatte Frank Ghafur i målet och en stor eloge bör ges till båda som (efter en viss påverkan…) ställde upp på att ta var sin halvlek mellan stolparna nu när varken Adrian eller Buzz kunde vara med och vi därefter tillfrågat uppemot 10 ur vår stora ”reservpool” utan framgång.

Första halvlek påminde rätt mycket om hela matchen mot Hyllie i onsdags på det sättet att Tygelsjö pressade högt, att målchanserna var ytterligt få medan bollinnehavet pendlade lite mellan lagen i perioder men totalt nog var rätt jämnt fördelat.

Den enda målchansen att ens nämna var vår och ledde också till ett ledningsmål. Shershah gjorde en vacker dribblingsräd ner mot kortlinjen från vilken han sedan slog ett inlägg som först passerade Harry (om avsett eller oavsiktligt rådde det en viss diskussion om;)) innan det nådde Frank som vid bortre stolpen stötte in bollen.

När vi i andra halvlek gick över till vad som kan benämnas på lika olika sätt men bäst nog 4-2-3-1 med oförändrad backlinje och sedan Tristan, Ghafur – Shershah, Anton, Mathias – Harry. Detta blev ett mycket lyckat drag både defensivt och offensivt.

I den 49:e min serverade en Tygelsjöförsvarare Anton bollen som direkt passade den vidare till Harry vars skott dock avvärjdes av en utrusande målvakt. Detta skulle bli en av väldigt många heta chanser vi kom till under andra halvlek. Innan dess skulle dock Tygelsjö i den 55:e min kvittera på samma typ av halv-/sidledesbicykleta som Harry gav oss ledningen på i onsdags.

Bara 2 min efter deras kvitteringsmål återtog vi ledningen genom Shershah som i sin position nära sidlinjen på sin högerkant tog emot en lång utspark från Frank i medvinden, avancerade några steg, uppfattade att målvakten stod en bra bit utanför sitt mål och sedan lade en välavvägd lobb som målvakten i sin position var helt chanslös att hindra från att dala ner vid bortre stolpen. Tar man hänsyn till både längd och bredd på planen måste avståndet till målet varit runt 30 meter. Inte helt olikt det Kevin gjorde redan i den första min mot Lindeborg även om det inte var från riktigt lika långt håll.

I den 60:e min frispelades Mathias av Anton men fick lite för dålig vinkel när han avslutade. Bara minuten efteråt gjorde Shershah lustigt nog sitt andra långlobbsmål. Efter pass från Anton uppfattade han snabbt att målvakten på nytt var långt ute och sköt från sin position - mer mitt i banan den här gången men minst 20 meter från mållinjen - ännu en välavvägd boll över honom. I den 69:e min hade Harry en nick från nära håll som var nära att resultera på en frispark (eller bara inlägg?) från Anton.

I den 71:a min var Tygelsjö ytterst nära en reducering när ett skott (en frispark?) tuschade en av våra spelare och smög bara någon decimeter utanför stolpen. I den 79:e min uppstod en ganska rörig situation med väldigt många spelare från båda lagen en bra bit in i deras straffområde och där höll sig Yousef, efter pass från Harry framme och sköt upp bollen i nättaket och därmed var slutresultatet 4-1 spikat.

Med tanke på bland annat en väldigt oprövad backlinje och inte minst utan någon ”riktig” målvakt (båda skötte sig bra) en bra prestation (och det tips som framtvingades mig på vägen dit kom verkligen på skam):).

Statistik (våra siffror först) Hörnor: 7-3 Avslut på mål: 12-6 Avslut utanför: 5-8